Köpenhamn

Köpenhamn

Res till Köpenhamn

Det finns olika sätt att ta sig till Köpenhamn om du önskar att resa dit. Här går vi igenom alternativen som du har.

Tåg till Köpenhamn

För de flesta i Skåne och kanske även i angränsade län så är tåg eller bil det självklara valet för att ta sig till andra sidan sundet och Köpenhamn. Att ta tåget över har flera fördelar om du tänkt vistas i centrala Köpenhamn.

Priset för att ta tåget över sundet är inte så värst dyrt. Det beror givetvis på hur lång tågresa du har men för de flesta i Skåne ligger priset mellan 110-200 kr för en enkelbiljett till en vuxen. Detta priset blir lägre om du har rabattkort och/eller köper en DUO-biljett av Skånetrafiken (vilket gäller för 2 vuxna + barn).

Till skillnad från flyg går det för de flesta i Skåne lika snabbt eller snabbare och du sprarar transportkostnaden till och från flygplatserna. Till skillnad från bil så slipper du kostnaderna för att köra över bron, bensin och parkering i Köpenhamn.

Det är alltså inte svårt att förstå fördelen med tåget. Du kan t.o.m. ta tåget från Göteborg enda till Köpenhamn utan att byta då Öresundstågen går hela vägen. Däremot blir det en kostnadsfråga här då priset för en biljett hamnar en bra bit över 400 kr enkel resa.

Flyg till Köpenhamn

För de flesta svenskar är flyget det snabbaste och kanske billigaste alternativet att ta sig till Köpenhamn, i alla fall om man på ett rimligt sätt kommer åt en flygplats som har direktflyg till Köpenhamn.

En flygbiljett till Köpenhamn ligger ofta på runt 1000 kr för tur/retur och har man tur kan man hitta billigare än så. Men det är ett lågt pris för en flygbiljett och ett prisvärt alternativ om man vill resa bort på en weekend.

Från Stockholm och Göteborg går det regelbundet flyg till och från Köpenhamn så från dessa flygplatser borde det vara väldigt enkelt att hitta en en prisvärd flygbiljett.

Använd gärna söktjänster som t.ex. flygresor.se för att jämföra priserna och hitta de billigaste och bästa flygbiljetterna.


Datenschutzerklärung
Free website powered by Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!