Köpenhamn

Sevärdheter

Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn har många sevärdheter värda att besöka och det är ingen risk att du kommer gå rastlös om du besöker staden för en weekend eller en hel vecka för den delen. Köpenhamn är faktiskt större än Stockholm och har en lång och intressant historia vilket även speglar av sig på många sevärdheter och museum.

Till skillnad från städer som Berlin, Paris och London så är många av de intressanta platserna inom gångavstånd. En stor del beror på att Köpenhamn helt enkelt inte alls har så stor innerstad som nämnda städer. Men det finns undantag och det kan trots allt ändå vara några kilometer promenad vilket kan göra att det är mer bekvämt att transportera sig med buss, tunnelbana eller taxi.

Tivoli

Tivoli är ett nöjesfält mitt i centrala Köpenhamn och ligger precis bredvid Köpenhamn H (deras centralstation). Som boende i Sydsverige kan ta Öresundståget över och när du väl hoppar av har du Tivoli precis intill. Tivoli är dock inte lika stort Liseberg men är fortfarande ett nöjesfält man lätt kan spendera timmar för att åka olika berg-och-dalbanor och andra åkattraktioner.

Tivoli bjuder även på ett härligt område och arrangerar bland annat fina julmarknader.

Du kan läsa mer om vad som är aktuellt på Tivoli på deras hemsida http://www.tivoli.dk/

Rådhuspladsen & Ströget

Rådhuspladsen är kanske inte i sig en sevärdhet man tar sig till men det är nästan oundvikligt att springa på den. Det är ett stort torg som ligger utanfär Tivoli och vid ena hörnet på torget påbörjas Ströget vilket är en lång gågata.

Ströget är en väldigt lång gågata med en mängd affärer, restaurnger och barer som sträcker sig 2 kilometer ner mot Nyhavn. Här kan du spenderar timmar att shopppa allt ifrån kläder till leksaker. Här finns flera trevliga danska butiker som säljer en hel del trevligt som kan vara värt att ta med hem. Restauranger finns det gott om och även i sidogatorna kring Ströget.

Nyhavn

Ett trevligt hamnområde med gamla båtar och uteservering kan inte ge bättre känsla för att ta en paus, sätta sig ner och äta och njuta av en god kall öl (givetvis dansk). Nyhavn och hamnområdet är väl värt att besöka när vädret är bra då det är ett perfekt område att vandra runt och njuta av vädret.

 


Datenschutzerklärung
Make your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!